Selecteer de taal

Piramide geen polariteit
Piramide geen polariteit

http://amasci.com/freenrg/tors/drbl.html

Patent File Number 91304 year 1957

Drbal-patent (Word .doc-versie)
Origineel Tsjechisch patent (.jpg):

Pagina 1 (330K)
Pagina 2 (460K)
Pagina 3 (130K)

Republiek Tsjechoslowakije

Bureau voor patenten en uitvindingen

Gepubliceerd augustus 1959

Octrooidossiernummer 91304

Het recht om deze uitvinding te gebruiken is het eigendom van de staat volgens sectie 3, paragraaf G, nummer 34/1957

Karel Drbal, Praag

Methode voor het onderhouden van scheermesjes en de vorm van rechte scheermessen.

 

Ingediend op 4 november 1949 (P2399-49)

Octrooi geldig vanaf 1 april 1952

 

De uitvinding heeft betrekking op de werkwijze voor het scherp houden van scheermesjes en open scheermessen zonder de hulpenergiebron. Voor het slijpen van de messen worden dus geen mechanische, thermische, chemische of elektrische (van een kunstmatige bron) middelen gebruikt. Er worden tot nu toe verschillende mechanische slijpapparaten gebruikt om gebruikte scheermesjes te slijpen. Het mes wordt geslepen door grof slijpmateriaal aan te brengen, wat altijd resulteert in een zekere nieuwe slijtage van het mes tijdens het slijpproces. Verder is bekend dat de invloed van een kunstmatig magnetisch veld het slijpen van scheermesjes en open scheermessen verbetert, als hun mesjes in de richting van magnetische lijnen liggen.

Volgens deze uitvinding wordt het mes in het aardmagnetisch veld geplaatst onder een holle piramide gemaakt van diëlektrisch materiaal zoals hard papier, paraffinepapier, hard karton of ander plastic. De piramide heeft een opening in de basis waardoor het mes wordt gestoken. Deze opening kan vierkant, rond of ovaal zijn. De meest geschikte piramide is een vierzijdige piramide met een vierkante basis, waarbij één zijde gelijk is aan de hoogte van de piramide, vermenigvuldigd met p /2. [ piof 3.14/2] Voor de hoogte van bijvoorbeeld 10CM wordt de zijde van 15,7 centimeter gekozen. Het scheermesje van een open scheermes wordt op de steun geplaatst die ook is gemaakt van diëlektrisch materiaal, hetzelfde als de piramide, of iets anders zoals kurk, hout of keramiek, paraffine, papier, et. enzovoort. De hoogte wordt gekozen tussen 1/5 en 1/3 van de hoogte van de piramide, deze steun rust ook op een vlak gemaakt van diëlektrisch materiaal. De grootte van deze steun moet zodanig worden gekozen dat de scherpe randen vrij blijven. De hoogte kan afwijken van de hierboven vermelde limieten. Hoewel het niet absoluut noodzakelijk is, wordt aanbevolen om het mes op de steun te plaatsen met de scherpe randen respectievelijk naar het westen of het oosten gericht, waarbij zowel de zijranden als de lengterichting in de richting van het noorden en het zuiden georiënteerd blijven. Met andere woorden, om de effectiviteit van het apparaat te vergroten, wordt aanbevolen om in wezen in de richting van de magnetische lijnen van de horizontale component van het aardmagnetisme te liggen. Deze positie verbetert de prestatie van de inrichting, maar is niet essentieel voor de toepassing van het principe van deze uitvinding. Nadat het mes op de juiste manier is geplaatst, wordt het bedekt met de piramide op een zodanige manier dat de zijwanden naar het noorden, zuiden, oosten en westen wijzen, terwijl de randen naar het noordwesten, zuidwesten, zuidoosten en noorden wijzen. oostelijke richting.

Het is gunstig om een ​​nieuw mes één tot twee weken voor gebruik in de piramide te laten zitten. Het is essentieel om het daar direct na de eerste scheerbeurt te plaatsen, en niet de oude, saaie. Maar het is mogelijk om een ​​oude te gebruiken, als deze goed is geslepen. Het mesje dat volgens de bovenstaande methode is geplaatst, blijft vrij tot de volgende scheerbeurt. De westelijke rand moet altijd naar het westen gericht zijn. Het verbetert het slijpeffect.

Voorbeeld:

Toen dit apparaat werd gebruikt, werden 1778 scheerbeurten verkregen met behulp van 16 scheermesjes, wat neerkomt op gemiddeld 111 scheerbeurten per mesje. Het gebruikte merk was "Dukat Zlato" gemaakt in Tsjechoslowakije. Het laagste aantal was 51, het hoogste was 200. Het wordt als heel gemakkelijk beschouwd om gemiddeld tot 50 scheerbeurten te bereiken. (voor medium hard haar)

Het volgende laat zien hoe de uitvinding zowel waardevol materiaal als geld kan besparen: Een hierboven genoemd scheermesje weegt 0,51 gram. We beschouwen gemiddeld 50 scheerbeurten als we in de piramide worden geplaatst, tegen 5 scheerbeurten als dat niet het geval is. Het is duidelijk dat het aantal scheerbeurten, de mate van slijtage en het vermogen om de botte snede te regenereren afhangt van de kwaliteit van het materiaal, de kwaliteit van het slijpproces en de hardheid. ....gegeven cijfers zijn gemiddeld en zouden zelfs veel beter kunnen zijn. In de loop van het jaar gebruikt men dus zonder hulp van de piramide 73 scheermesjes terwijl men met de piramide slechts acht scheermesjes gebruikt. De jaarlijkse besparing zou 65 scheermesjes of 33,15 gram staal per persoon zijn.

Alleen de piramidevorm is gebruikt voor deze uitvinding, maar deze uitvinding is niet beperkt tot deze vorm, aangezien deze ook andere geometrische vormen kan dekken die zijn gemaakt van diëlektrisch materiaal dat werd gebruikt in overeenstemming met de uitvinding. En dat deze vorm ook regeneratie van scherpe randen van scheermesjes veroorzaakt door spanningen te verminderen en het aantal defecten in de roosters van kristaleenheden te verminderen, met andere woorden het herstellen en vernieuwen van de mechanische en fysieke eigenschappen van het mes.

De samenvatting van het octrooi

1. De methode om de scheermesjes en scheermesjes scherp te houden door ze zo in het magneetveld te plaatsen dat de scherpe rand in de richting van de magneetlijnen ligt. De bladen worden in het aardmagnetisch veld geplaatst en worden bedekt door de holle piramide van diëlektrisch materiaal zoals hard papier, geïmpregneerd of paraffinepapier, karton of plastic. Het meest geschikt is een piramide met een vierkante basis. Het is het beste wanneer één zijde gelijk is aan de hoogte van de kegel vermenigvuldigd met p/2. [Pi of 3.14 /2] De piramide is voorzien van een vierkante, ronde of rechthoekige opening in de basis en is georiënteerd met de zijranden gericht naar het noordwesten, het zuidwesten, het zuidoosten en het noorden. oostelijke richtingen. Het scheermesje of open scheermes wordt horizontaal op de steun geplaatst die ook van diëlektrisch materiaal is gemaakt, hetzelfde als de piramide of iets anders zoals kurk, hout, paraffinepapier of keramiek, waarbij de hoogte tussen 1/2 en 1/3 ligt. van de hoogte van de piramide en die op zijn beurt rust op het vlak van diëlektrisch materiaal. Het blad is gepositioneerd in noord-zuid richting.

2. Methode als artikel 1 en geïdentificeerd door het mes wordt na elk gebruik in de kegel geplaatst, met dezelfde kant in dezelfde richting.

 

 

Opmerkingen over de Grote Piramide van Cheops:

Gegeven: Hoogte=146,6 meter

Basis=230,4 meter

? Basis=115,2 meter

1) "...een vierzijdige met een vierkante basis waarvan één zijde handig gelijk is aan de hoogte van de piramide vermenigvuldigd met p /2"(dwz; pi of 3.17/2) De zijde van de piramide wordt gezien als de basislengte in architectonische termen p (pi) wordt gegeven als 22/7, zoals de Ouden het maten. 230,4 meter = 146,6 x p /2. (pi gedeeld door twee)

2) De vierkantswortel van de Gulden Snede van de Ouden (uitgedrukt als 196/121) is gelijk aan binnen drie procent fout van de hoogte gedeeld door de helft van de basislengte van de Grote Piramide van Cheops.

a) H= 146,6 meter/0,5(B)[115,2 meter] = 1,272 meter opmerking: H= Hoogte, B= Basis

 

 

b) f( phi) = 196/121

c) Ö(The square root of) 196/121 = H/ ? B or tolerance: + or - three percent.

3) The height of the pyramid divided by one half the base equals four divided byp (pi), p (pi) being 22/7.

a) H/ ? B= 1.272

b) 4/p (pi) = 1.270

4) From the known measurements of the structure, can we conclude that the architect of the Pyramid of Cheops knew the mathematical concepts of p(pi) and f(phi) ?